Varga Szidónia

 

1965-ben született Kiskunfélegyházán. Iskolái elvégzésem után az egészségügyben dolgozott, ám az évek előrehaladtával a művészethez való vonzódása egyrenőtt benne. Elkezdte gyűjteni kortárs festők rézkarcait, a festészettel kapcsolatos könyveket, s önmaga örömére rajzolgatott, akvarell képeket készített. Férjével való megismerkedése után, aki ekkor már ismert festőművész volt, végre úgy érezte, ő is elindulhat ezen a pályán. évekig figyeltem a munkáját. Tőle sajátítottam el az ecsetkezelés, a színkeverés fortélyait.
"Nekem megadatott a szellem és az alkotás szabadsága. Tanárom Széchenyi István festőművész mindig velem volt, aki kritikus szemmel adta át az alapokat és hagyta kibontakozni énemet." - vallja a művésznő.
Művei igen kedveltek. Sokat alkot, megfeszített tempóban dolgozik, állandóan képzi magát. Virágcsendéletei, figurális alkotásai több neves galéria színfoltjaiként szerepelnek. Alkotásai az elmúlt évek során több európai országba, illetve a tengerentúlra is eljutottak. 1993. óta rendszeresen kiállít.

A Debreceni Havrics Galéria 2014-től forgalmazza a művész alkotásait.


Varga Szidónia Csendélet 30x40
Varga Szidónia Szemlélődő nő 20X40
Varga Szidónia Tünődés 20X40
Varga Szidónia Virágok közt 20X40