Vicze Anna

 

Viczéné Ciszewska Anna vagyok (röviden Vicze Anna). 1956-ban születtemGostyininban, Lengyelországban. Tanulmányaimat Laódzi Művészeti és Formatervező Főiskolán végeztem textil szakon. 1984-ben diplomáztam prof Pierzgalska stúdiójában, gobelin szakon.

Pasztell rajzzal, festészettel, domborképek, egyedi dísztárgyak, bizsuk tervezésével és kivitelezésével, illetve könyvek illusztrálásával foglalkozom. Alkotásaimat Párizsban, Starsbourgban, Szombathelyen, Budapesten és Pécsett is bemutattam.

Munkáim egyedi módon készülnek. Az anyag, amellyel dolgozom egy könnyen formázható, agyaghoz hasonló massza. Hosszú kísérleti folyamat során, sokféle, az anyagban rejlő megoldást találtam. Tapasztalataimat felhasználva gondolataimat, ötleteimet egyre gyorsabban tudtam formába önteni és ezáltal az alkotás örömét újra meg újra átélni. Különböző festékekkel, lakkokkal próbálkozva kidolgoztam a magam festési technikáját és „összeállt a kép".

Az ihletet a közelemben lévő természet adta. Felfedeztem, hogy csak le kell hajolnom a földig, felnéznem a fákra, a fényre és már tudtam is, mit kell tennem. A többi már magától jött, a formák, a minták a festékek különböző kombinációi lehetőséget adtak egy teljesen új, egyedi stílus megjelenésére.

A Debreceni Havrics Galéria évek óta forgalmazza a művész alkotásait.


Vice Anna - Csendelet 1 mukeramia
Vice Anna - Csendelet 2 mukeramia